top of page

Міський конкурс "Моральний вчинок"

ФОТОРЕПОРТАЖ "АЛЕЯ ГОДІВНИЧОК ДЛЯ ПТАШОК"

Першокласники створили алею годівничок для пташок

Сьогодні навіть першокласники підсвідомо цікавляться екологічними питаннями. І це не дивно. Адже їх щирі маленькі серця прагнуть допомогти увагою та турботою пташкам, тваринкам, квіткам.

Так сталося і цього разу. Не зважаючи на сніг та мороз, мої першокласники разом с батьками із задоволенням та радістю готувалися до нашого маленького свята – створення біля школи алеї годівничок для пташок.

Діти, слухаючи розповідь дорослих про те, як голодують пташки взимку, коли їх їжу заносить снігом, попросили своїх батьків та матусь допомогти їм зробити годівнички для тих пташок, які не відлітають у вирій.

Мені було приємно, що батьки підтримали цей дитячий душевний порив, залишилося лише їх організувати. За кілька днів дванадцять годівничок були зроблені спільними зусиллями дорослих і малечі. До п’ятниці їх принесли до школи.

Відразу ж хочу сказати від себе велике спасибі усім, хто допоміг підготувати свято для дітей і, звичайно, для пташок.

Вдома сім’ями працювали над виготовленням годівничок. Їх зробили різними, але всі вони вийшли дуже гарні і відчувалося, що створені з великою любов’ю.

Зробили годівнички Михайло Береза із сином Богданом, Костянтин Алексєєв з донькою Оленкою, Олег Аніцой із сином Сашком, Людмила Берест з донькою Катериною, Ярослав Бригадир із сином Артемом, Олексій Будянський із сином Олексієм, Марина Любович із сином Дмитром, Олександр Чейке з донькою Олександрою, Світлана Усанова з донькою Поліною, Костянтин Довженко з донькою Сашею, Ігор Цибенко із сином Денисом.

Не всі батьки змогли прийти на це дитяче свято любові до пташок – на роботі були. Але четверо дорослих прийшло. Це були ,Світлана Усанова, Костянтин Довженко, Ігор Цибенко та Сергій Куриленко.

Останні приготування перед виходом на вулицю. І батьки, і діти були у піднесеному настрої, щось підправляли, підрізали, підбивали. Багато жартували, сміялись. І я раділа разом з ними – завжди гарно працювати гуртом.

І ось урочиста мить. Мої першокласники добре одягнулися і вийшли з годівничками у двір нашої школи.

Настрій у всіх був піднесений, то ж робота закипіла. Батьки допомагали дітям підвісити годівнички на гілки дерев, піднімали дітей на руки, щоб вони самі насипали пташкам зернятка. Подарунок зимуючим пернатим від чистих дитячих сердець – алея годівничок – до кінця зими радуватиме дітей, нагадуючи їм про їх добрий вчинок.

Увесь тиждень спостерігаючи за своїми учнями та їх батьками, відчувала їх радість та гордість за свою роботу з підтримки пташок цією холодною та голодною для пернатих зимою.

Свято, яке ми з батьками організували малечі – вдалося.

А в моїй душі складалися жартівливі віршовані рядки до кожного сюжету, який розгортався переді мною:

* * *

Годівнички коло хати

Буде що птахам співати.

* * *

Краса в руках жіночих,

Краса в руках дитячих,

Для всіх пташок охочих

Поїсти взимку смачно.

* * *

Батьківська порада – дорослих порада,

Як братам меншим допомогти.

* * *

Птахів життєвий порятунок –

Добрий настрій, повний шлунок.

* * *

Ми вам їжу – ви нам спів,

Тим, хто в вирій не летів.

* * *

Ми без крейди коло дошки.

Працювали вдома «трошки».

* * *

Годівнички в колі в класі

Для птахів якраз на часі.

* * *

Ми йдемо, птахи, до вас,

Годівнички вже при нас.

* * *

Допомога вам прийшла

Від сімейного тепла.

* * *

Ми так довго працювали,

Щоб ви гарну їжу мали.

Закінчуючи свій репортаж, зазначу: організувати будь-яке свято – це завжди не легко, бо дуже багато треба зробити. Але яке велике задоволення від виконаної роботи одержуєш, коли захід вдається, коли він приносить малечі радість.

На знімках:

останні приготування до свята;

діти зі своїми годівничками;

радість від виконаної роботи – допомоги пташкам перезимувати.


НЕДАВНИЕ ПОСТЫ

ИЗБРАННОЕ

ПОДПИШИТЕСЬ

  • Grey Vkontakte Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page